Ana içeriğe atla

Copy Files and Folders with structure

Herkese Merhaba,

Robocopy yıllarca dosya operasyonlarında kadim dostumuz oldu, ancak kabul etmeliyiz ki artık devir Powershell'in devri..

Aslında bazı arkadaşlar bu kadar uğraşmaya ne gerek vardı, Copy-Item ile bu işlemi yapabilirsin der gibi ancak, ben yaptığım testlerde Copy-Item'in -Exclude parametresinin sağlıklı çalışmadığını gözlemledim. Bu nedenle de kontrolün tamamen bende olacağı, biraz eski kafalıyım kabul, item item gezerek kontrol sağlayan aşağıdaki scripti geliştirdim.

Scriptin özellikle ilk bölümündeki CmdletBinding() bölümü bir kısmınız için tanıdık olmayabilir. Onunla ilgili olarak blogda Power of Powershell yazısını incelemenizi tavsiye ederim. 

Function aslında basit bir iş yapıyor ancak benim gibi detaycı:) Tıpkı Copy-Item gibi iki parametreye ihtiyacımız bulunuyor. $sourceDirectory ile kopyalama yapacağımız folder bilgisini iletmeliyiz. Örneğin C:\inetpub\wwwroot\site1 sitesinin içeriğini bir yere kopyalamak istiyorsak, doğrudan bu şekilde parametre değerini iletmeliyiz. $destinationDirectory ise kopyalamayı yapacağımız directoryi istiyor. Örneğin bu değer de E:\CustomSitePath\site1 olmalıdır.

Config dosyalarını hedef path'te ezmemek için kopyalamıyoruz ancak unutmamız gerekiyor ki, eğer hedef pathin leaf folderi yeni create olacaksa, içerisinde henüz hiç bir config dosyası olmayacaktır. Bu durumda exclude listemizi de dinamik olarak değiştirebilmeliyiz. Aslında bu işlemi yapan DSC scripti de yazmıştım ancak henüz blog yazısına çeviremedim. Bu operasyonun Test-Path bölümünü DSC ile yapmak modaya daha uygun olabilirdi ancak mevcut functionı bozmadan basit haliyle paylaşmak istedim. 

Umarım işinize yarar. Sorularınız ya da geri bildirimleriniz için hakkiogretmen@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.. Powershell ile kalın:) 



function copyToRemoteDirectory{
[CmdletBinding(SupportsShouldProcess)]
param(
$sourceDirectory,
$destinationDirectory
)
$Error.Clear()


if(-not (Test-Path -Path $destinationDirectory))
{
Write-Verbose "Creating $destinationDirectory"
md -Path $destinationDirectory
$excludeList = ""
}
Else
{
$excludeList = "*.config"
}

$sourceItems = Get-ChildItem -Path $sourceDirectory -Exclude $excludeList  -Recurse -Verbose

foreach($item in $sourceItems)
{
$splitPathItem = $null
$MychildItem = $null
$myDestItem = $null

$splitPathItem = Split-Path $item.FullName -Parent -Verbose
$MychildItem =  $splitPathItem -ireplace [regex]::Escape($sourceDirectory), $null
$myDestItem = Join-Path $destinationDirectory -ChildPath $MychildItem -Verbose
Copy-Item  $item.FullName -Destination $myDestItem  -Force -Verbose -ea Continue
}

if($Error.Count -gt 0)
{
Write-Warning ("Error occured while copying to remote site. [ERROR_Code:130]:" -f $Error)
return 130
}
}


#örnek olarak aşağıdaki gibi scripti çalıştırarak sonuçları gözlemleyebilirsiniz...
copyToRemoteDirectory  -sourceDirectory "C:\inetpub\wwwroot\vd2Main" -destinationDirectory "C:\WebSites\vd2Main" -Verbose


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

gMSA (group managed service account) and SQL Server

MSA (managed user account) teknolojisinin sorunlarından bir tanesi aynı MSA'i birden fazla computer objesinde kullanamamaktı. Bu nedenle de gMSA (group managed service account) duyuruldu. gMSA ile; Passwordler Active Directory tarafından yönetileceği için complex olurlar ve sık sık otomatik olarak değiştirilir (default 30 days). Passwordler 240 bytes uzunluğunda randomly şifrelenmiş olarak üretilir. Ek olarak interactive logon amaçlı kullanılamazlar, yanlış şifre girilmesi sonucunda meydana gelen lock-out olma durumuna yakalnmazlar. Şifre değişikliği sonrasında SQL Server Servisinin restart edilmesine gerek bulunmaz. Aşağıda belirtilen adımlar pre-reqlerin tamamlanmış olduğu varsayılarak step by step aktarılmıştır. Prerequisetlerle ilgili detaylı bilgilendirmeye  https://technet.microsoft.com/en-us/library/jj128431.aspx#BKMK_gMSA_Req  linkinden erişilebilir. 1-  Active Directory Users and Computers Altında Global Security Group Oluşturma gMSA 'i kullanacağım...

VbScript ile Local Kullanici Yönetimi (Change Local User Password)

Bu yazı Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2 ve Windows Server 2016 işletim sistemleri üzerinde kullanılabilecek bilgiler içerir. Birden fazla sunucuda ya da bilgisayar üzerinde işlem yapmak otomasyon ve scripting gerektiren bir süreçtir. İhtiyaç dahilinde yazmış olduğum scriptle txt uzantılı bir dosyadan sunucu isimleri teker teker okunarak, loop döngüsü içerisinde sunuculara bağlantı kuruluyor ve şifresi değiştirilmek istenilen local kullanıcının sistemde tanımlı olup olmadığı kontrol ediliyor. Eğer local kullanıcı yok ise kullanıcı verilen şifre ile create edilerek administrators lokal grubuna dahil ediliyor, kullanıcı sistemde tanımlı ise şifresi yeni şifreyle değiştiriliyor. Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Set objTextFile = objFSO.OpenTextFile("D:\computerlist.txt", 1) myUserName = "myUser" myPassword = "myNewP@$$w0rd" Do Until objTextFile.AtEndOfStream ...

Fun With Docker.. Jenkins Edition

D ocker son zamanların kaçınılmaz bir şekilde moda haline gelen teknolojisi, ben de işimin parçası olan jenkins, ansible, elastic stack yapılarını docker ile kendi ortamımda ayağa kaldırarak bazı testler yapmaya karar verdim. Bu sırada Jenkins için izlediğim yolu da sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle docker for windows için community (ce) edition ‘ı download ederek bilgisayarımıza kurmamız gerekiyor. https://www.docker.com/docker-windows Docker for Windows kurulumunu tamamladıktan sonra geriye sadece kurmak istediğimiz imajı repositoryde aratmak kalıyor. Ben CI ve CD akışlarımda kullanmak için Jenkins’i kurmayı tercih etmiştim. Sizinle de Jenkins için kurulum ekran görüntülerini paylaşıyorum. Öncelikle komutlarımızı çalıştırabilmek için Powershell’i run as administrator moduyla açmalıyız. Powershell açıldıktan sonra “docker pull jenkins” yazarak enter tuşuna basmamız Jenkins imajının indirilmesi için yeterli olacaktır. Bu aşamada pull işleminin ta...